Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Možnosť úľavy na miestnych daniach pre osoby s ŤZP

Dátum: 18.03.2013
Autor: EWORKS.sk
Možnosť úľavy na miestnych daniach pre osoby s ŤZP

Považujeme za dôležité upozorniť, že väčšina miest a obcí poskytuje možnosť úľavy na miestnych daniach a poplatkoch pre občanov s ťažkým zdravotným postihnutím (ŤZP). 

Považujeme za dôležité upozorniť, že väčšina miest a obcí poskytuje možnosť úľavy na miestnych daniach a poplatkoch pre občanov s ťažkým zdravotným postihnutím (ŤZP). V niektorých prípadoch je možné získať až polovičnú úľavu na dani z bytov a stavieb, poplatkoch za komunálny odpad alebo poplatkoch za psa. Konkrétna výška úľavy závisí od jednotlivých miest a obcí, je však aj možné, že jednotlivé mestá a obce žiadne úľavy pre občanov s ŤZP neposkytujú.

Preto odporúčame informovať sa na danú možnosť úľavy na Vašom mestskom, príp. obecnom, úrade. O poskytnutie danej úľavy je povinný požiadať samotný občan s ŤZP, zvyčajne v termíne do konca januára daného kalendárneho roka. Ak sa tento termín nedodrží tak daná úľava nebude priznaná.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.