Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mladý klub

"Mladý klub" toto o nás bolo povedané na školení na Zemplínskej Šírave. Je to tak, sme pacienti, ktorí si založili v Trenčíne klub, aby sa mohli stretávať a vymieňať si rôzne postrehy a skúsenosti, týkajúce sa našej diagnózy.

Ja osobne sa na stretnutie vždy veľmi teším a keďže nám stretnutie len každý posledný štvrtok v mesiaci nestačilo, začali sme sa stretávať 2x do mesiaca. A to v meste v cukrárni na „horúce maliny“, ako sme to nazvali. Každé naše stretnutie je plné smiechu a radosti, akoby sme, keď sme medzi „svojimi“, zabudli na Sklerózu multiplex. Nie sme sami, máme svoj klub a poznávame stále viac priateľov.

klub-trencin

Naša „šéfka“, milé nadšené zodpovedné žieňa, ktoré nás dokáže motivovať ako i zaúkolovať. Stále sa vymýšľajú rôzne akcie, ako cvičenie alebo vyrábanie rôznych krásnych výrobkov.

Ako novodiagnostikovanému mi trvalo roky, kým som sa s tým zmieril a rozhodol sa prísť medzi rovnako chorých ľudí. Bola to chyba a dnes viem, že „rovnakých“ priateľov nie je nikdy dosť. Ďakujem za každého z nich a som šťastný, že ich mám.

Róbert Andrejčák, Klub SM pri SZSM Trenčín