Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Rekondičný pobyt a školenie predsedov, hospodárov a predsedov Revíznej komisie na Zemplínskej Šírave

Rekondičný pobyt a školenie sa konalo v krásnom prostredí Zemplínskej Šíravy, v hoteli Chemes. Začínalo o 14.00 hodine ubytovaním a o 16.00 hod registráciou všetkých zúčastnených. Z jednotlivých klubov SM prišlo 15 predsedov, 12 hospodárov, 8 predsedov revíznych komisií, 7 doprovodov, bez ktorých by sme nemohli niektorí ani prísť. Školenie sa zúčastnilo aj 8 členov vedenia SZSM, na čele s našou prezidentkou Jarkou Fajnorovou.

Zahájenie pobytu o 19.00 hodine prebehlo v priateľskom duchu. Všetci sme boli radi, že sa znovu stretávame a že spolu prežijeme niekoľko spoločných dní. Naša Jarka vie stále všetkých povzbudiť, poradiť im a dodať elánu do ďalšej práce. Oboznámila nás s priebehom a náplňou rekondičného pobytu a školenia a spôsobom ako budú pokračovať ďalej naše stretnutia. Všetci sme sa s nadšením rozišli na svoje izby.

Každý náš deň začínal raňajkami o siedmej hodine. Od 9.00-12.00 a od 14.00-17.00 sme my - predsedovia mali tvorivé dielne, na ktoré som sa každý deň veľmi tešila. Tvorivé dielne viedla pani Beáta Halandová, ktorá nás vždy oboznámila s obsahom našej ďalšej práce. Rozdala nám všetko potrebné, vysvetlila a ukázala nám ďalší postup, bola veľmi ochotná poradiť a predviesť nám ako sa čo robí. Batikovali sme spolu šatky, mramorovali gule a srdiečka a patinovali sme nádobky zo skla alebo plechu. Všetko sa nám to zdalo spočiatku ťažké, no keď sme do toho pustili, dostalo nás to. Ako keby som sa vrátila do detských čias. Všetky naše práce sme zobrali domov, aby sme mohli motivovať aj našich členov v klube. Bola som z toho jednoducho nadšená. Ešte aj teraz, keď o tom píšem, ma to fascinuje.

Pri práci sme sedeli v dvojiciach. Sedela som s úžasnou, navrhovanou budúcou predsedníčkou Vranovského klubu, Renátkou Gogovou. Spriatelili sme sa a vzájomne dohodli, že naše kluby budú ďalej spolupracovať – Vranov a Bardejov.

Veľmi rada by som ešte poďakovala aj našej lektorke pani Beáte Halandovej, ktorá nás učila rôznym kreatívnym a ďalej motivujúcim prácam.

Na pobyte som sa spoznala s ľuďmi, ktorí vždy ochotne pomôžu a poradia a tým nám dajú silu a motiváciu do ďalšieho nášho života. Nadviazali sme vzájomne priateľstvá, vymenili sme si telefónne čísla, aby sme sa mohli aj ďalej stretávať a kontaktovať.

A čo mi dalo školenie? Pre mňa osobne veľmi veľa, pretože predsedníčkou klubu som len niekoľko mesiacov a vďačne som uvítala všetky rady, skúsenosti a poučenia už od skúsenejších predsedov jednotlivých klubov. Už teraz sa teším na ďalšie motivujúce školenia a stretnutia.

Nedá mi ešte nespomenúť prednášku, na ktorej nám Doc. MUDr. Jarmila Szilašiová PhD. prednášala o našej chorobe skleróze multiplex a liekoch, ktoré sú v súčasnosti na trhu. Prednáška bola veľmi zaujímavá a podnetná.

Na záver by som chcela veľmi poďakovať našej prezidentke Jarke Fajnorovej a všetkým, ktorí školenie a rekondičný pobyt pripravovali a podieľali sa na všetkých našich aktivitách. Pobyt nám ubehol ako voda a ani sme sa nenazdali a museli sme sa už baliť na cestu domov. Domov sme odchádzali šťastné a plné elánu. Už teraz sa tešíme na naše ďalšie stretnutia.

Veľká vďaka za všetko

Anna Špíková, predsedníčka Klubu SM Bardejov