Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

… o Edukačnom seminári v Ružomberku ešte napísali

Ahoj Jarka, chcem sa Ti veeeľmi poďakovať za skvelý edukačný seminár v Ružomberku, ktorého sme sa s mojim partnerom zúčastnili. Bolo to naše prvé stretnutie s SM-kármi, no určite nie posledné. Samozrejme veľká vďaka patrí i všetkým organizátorom, prednášajúcim a zúčastneným.

Pre mňa, ako novo diagnostikovanú pacientku, bol seminár veľkým prínosom. Poskytol mne i môjmu partnerovi mnoho nových potrebných informácií a rád, ako si možno zabezpečiť čo najkvalitnejší život čo najdlhšie. Napríklad prednáška pána doktora Suchopára nás veľmi zaujala. Samotný prejav pána doktora bol pútavý, živý, prínosný, ale aj humorný :-)

Rád - ako sa stravovať, ako a čo cvičiť pri tejto diagnóze - je síce plný internet, no zväčša sa vylučujú a nie sú kompatibilné, preto ďakujeme aj za informácie od Doc. Kantorovej, či MUDr. Dean i ostatných prednášajúcich. A tiež workshopy, ktoré boli pre nás náučné a naviedli ma na smer, ktorým sa môžem vybrať a ktorý určite vyskúšam.

V neposlednom rade musím spomenúť, ako veľmi mi prospelo spoznanie a rozhovory s SM-kármi, ktorých som na seminári spoznala. Bolo to prvý krát odkedy mám túto diagnózu, kedy som sa mohla s niekým tak otvorene porozprávať o tom, čo ma trápi, čo som si už s SM-kou prežila a čo prežívam, a necítila som len ľútosť, ale ozajstné pochopenie.

Celý víkend mi veľa dal aj po psychickej stránke a určite by som podobné stretnutia odporučila všetkým novo diagnostikovaným.

Preto ešte raz: ĎAKUJEM a tešíme sa na ďalšie stretnutie :-) (po pôrode)

S pozdravom

Monika F.

V dňoch 12.-14.10.2018 som sa zúčastnila Edukačného seminára: "Liečiť, cvičiť, stravovať sa pri SM", ktorý sa konal v hoteli Kultúra v Ružomberku.

Chcela by som poďakovať organizátorom a iniciátorom za kvalitne a na vysokej úrovni pripravené toto tak potrebné a užitočné podujatie.

Som presvedčená, že všetci účastníci tohto podujatia si odniesli zo seminára hodnotné informácie a poznatky, ktoré pomôžu zlepšiť kvalitu života pri ochorení SM.