Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

DEŇ ZDRAVIA Levice 2018

Levickí esemkári pravidelne, v rámci svojich jarných alebo jesenných aktivít, zabezpečujú prostredníctvom určených právnických osôb prezentáciu spojenú s prednáškou na tému pomôcok pre osoby so zdravotným postihnutím. Toto býva uskutočnené po dohode rozsahu prezentácie, miesta výkonu a vhodného termínu s pracovníkom spoločnosti Velcon. Spravidla sa prezentácia dohodne na dobu jednej hodiny.

Cieľom je zabezpečenie informovanosti našich členov o existujúcich pomôckach pre osoby so zdravotným postihnutím, ktoré ponúka trh; ako aj orientácia pri ich výbere a možnosti nadobudnutia tak, aby vhodne zabezpečovali odkázanej osobe viesť čo najkvalitnejší život.

Myšlienka zrealizovať podobnú prezentáciu aj pre ostatných občanov a organizácie nášho regiónu bola navrhnutá na ostatnej takejto prezentácii v Leviciach na jeseň 2017. Po dohode s pracovníkom spoločnosti Velcon, bol návrh daný do písomnej podoby a prednesený vedeniu mesta Levice. Predstavitelia mesta uvítali náš zámer, a zároveň nám ponúkli možnosť zapojiť sa s takouto aktivitou do projektu pod názvom „Deň zdravia“.

„Deň zdravia“ v Leviciach – 17. ročník – sa konal pod záštitou primátora mesta dňa 26. júna 2018 v rozsiahlych priestoroch Obchodného centra a z iniciatívy našej organizácie sa návštevníci mohli pri našom stánku oboznámiť s nakladacím a vykladacím zariadením pre imobilnú osobu pri nastupovaní a vystupovaní z motorového vozidla, s nakladacím zariadením pre ťažký elektrický vozík, s pásovým a kolesovým schodolezom, so stropnými zdvihákmi a plošinami, ako aj s mechanickými a elektrickým vozíkom.

Podujatie sprostredkovalo občanom mesta informácie týkajúce sa zdravia, zdravej výživy, pohybu a zvýšenia povedomia ľudí o význame a možnostiach starostlivosti o vlastné zdravie. Pre záujemcov sa bezplatne zisťovala hladina cholesterolu, meral tlak krvi, BMI, WRH % tuku v tele. Meralo sa množstvo CO vo vydychovanom vzduchu. Ponúkali sa rôzne druhy ovocia a zeleniny, strukovinové nátierky, domáci jogurt s ovocím, medom, smoothie, včelie produkty a výrobky s obsahom včelích produktov, ako aj mnoho iných zaujímavostí. Samozrejmosťou bola výmena cenných rád a skúseností a nadväzovanie nových kontaktov.

Za možnosť aktívne sa podieľať na tomto projekte srdečne ďakujem mestu Levice, spoločnostiam Velcon a Otto Bock Slovakia a našim levickým esemkárom.

Angela Wieslová, Levice