Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Dudince – tie isté a predsa iné...

Rekondičný pobyt Klubu SM Trnava v Dudinciach

Výkonný výbor Klubu SM Trnava navrhol svojim členom už po tretíkrát RP v Dudinciach v hoteli Rubín. Naplánoval sa termín od 25.07.-02.08.2018. Deväť dní relaxu, odpočinku, ničnerobenia.

Konečne nadišiel „deň D“ na ktorý sme sa veľmi tešili už od marca tohto roka.

Tohto RP sa zúčastnilo 19 členov + Dianka – dcérka Silvie a Jožka. Hneď po príchode sme si vybavili formality ohľadom nášho pobytu a vstupnú prehliadku u lekára. Každý dostal 15 načasovaných procedúr.

Potom prvý spoločný obed, prvá procedúra, prvé objatia s priateľmi.

Poviem Vám, Dudince sa majú čím pochváliť, pretože majú ten najkvalitnejší prameň termálnej vody na svete, proste božský pre naše telo. Okrem načasovaných procedúr sme mali k dispozícii neobmedzený vstup do vnútorného aj vonkajšieho bazéna. Pre našich vozičkárov bol bazén síce len snom, ale niektorí sme chodili k bazénu každý deň. Slniečko svietilo a vydávalo zo seba maximum, tak sme chodili plávať alebo len tak zberať vitamín D, je pre každého z nás veľmi dôležitý.

Snažili sme sa tráviť čo najviac času spolu a tak sme absolvovali napríklad spoločnú prechádzku parkom, kde sa nachádzajú zariadenia na cvičenie. Majstrovské kúsky v cvičení predviedli Ferko, Ľubko a Jožko. Kto mal chuť na hudbu a tanec, mal k dispozícii každý večer tanečnú plochu. Alebo sa mohol len tak započúvať do pekných melódii, proste balzam pre dušu.

Po celý pobyt bolo krásne počasie, niekedy síce zapršalo, slniečko sa na chvíľu skrylo, ale akosi nám nič nevadilo. Občas sme neodolali dobrému zákusku či zmrzline alebo pivku.

Ako býva zvykom prišla na rad hra „boccia“. Súperili všetci, vozičkári, ne-vozičkári, chorí aj doprovody. Zvíťazila najmladšia účastníčka pobytu Dianka Fančovičová.

Super zážitok bola aj večera pri grile v Kolibe pri bazéne, ktorú nám pripravili zamestnanci kuchyne. Strava bola počas celého pobytu fantastická, bohaté švédske stoly, výborné šaláty. Myslím, že aj tie najmlsnejšie jazýčky si prišli na svoje.

V mene celého nášho Klubu chcem poďakovať zamestnancom Kúpeľov Dudince za ich profesionálny a zároveň ľudský prístup k nám – pacientom s SM. Našej Veronike zapožičali bez zaváhania vozík, aby bola mobilnejšia pri presune na procedúry. Taktiež veľká vďaka patrí zamestnancom jedálne, boli sme nadmieru spokojní.

Čas odchodu sa priblížil, ani sme sa nenazdali. Pookriali sme fyzicky aj psychicky. Objatia na rozlúčku, dovidenia o rok /možno/ Dudince.

Na záver by som chcela povedať len toto: rekondície sú už každoročnou súčasťou nášho klubového života. Mnohí z nás berú všetko ako samozrejmosť, ale treba oceniť prácu pri vybavovaní pobytu, povedať „ďakujem“ či už predsedovi Milošovi alebo Beátke, ktorí s tým majú najviac starostí.

Vďaka všetkým, čo zháňajú 2% z daní a samozrejme darcom 2%, sponzorom. Bez nich by nebolo peňazí, pobytu, ani tohto článku...

Osobne ďakujem všetkým zúčastneným za príjemnú spoločnosť a krásne zážitky. Verím, že aj tento RP sa zapíše do kroniky Klubu SM v Trnave.

Mária Klukayová