Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Sami rozhodnete komu darujete 2% z Vašich daní

SÚBOR
Dátum: 17.01.2023
Autor: Slovenský zväz sclerosis multiplex
Sami rozhodnete komu darujete 2% z Vašich daní

Milí SM-kári, priatelia, rodinní príslušníci, sympatizanti.

Nadišiel opäť čas na podávanie daňových priznaní. Radi by sme Vás aj touto cestou poprosili o poukázanie 2% daní z príjmu pre SZSM. Prosíme Vás, aby ste oslovili svojich rodinných príslušníkov, priateľov a známych, ktorí by boli takí láskaví a podporili našu – Vašu organizáciu a poukázali SZSM svoje 2% dane z príjmu za rok 2022 prijaté v roku 2023.

Slovenský zväz sclerosis multiplex združuje pacientov s nevyliečiteľným ochorením sclerosis multiplex, ich rodinných príslušníkov a priaznivcov SM už od roku 1990. Vo vedení zväzu pracujú iba pacienti s SM, ktorí napriek vlastným zdravotným ťažkostiam pomáhajú ostatným ľuďom s SM naučiť sa žiť s touto nevyliečiteľnou chorobou. Podporuje vznik regionálnych klubov, ktoré sú nižšími článkami SZSM. Poskytuje im metodickú pomoc a podľa svojich ekonomických možností ich činnosť materiálne a finančne podporuje. Zastupuje ich v konaní pred ústrednými štátnymi orgánmi a inými organizáciami a presadzuje ich požiadavky vo vládnych a mimovládnych organizáciách. Nosným programom je spolupráca s lekármi, zdravotnými pracovníkmi z neurológie a rehabilitácie, spoločnosťami, ktoré sa zaoberajú zdravotníckymi potrebami, farmaceutickými a.s. Činnosť zväzu je zameraná k potrebám a záujmom pacientov s SM. Založili sme sekciu detí mládeže a rodičov pri SZSM.

Aktivity, akcie na ktoré sme použili aj 2% v roku 2022

SZSM organizuje rekondičné pobyty, ktoré  nadväzujú na edukačné semináre a hlavne umožnia chorým navzájom sa stretávať a vymieňať si svoje skúsenosti. Ich účinok je vysoko hodnotený špecialistami svetovej neurológie. Aj v roku 2022 sme organizovali rekondičný pobyt zameraný na tvorivé dielne. Deň Slnečníc je akcia, ktorú organizujeme v rámci Medzinárodného dňa ľudí so sclerosis multiplex na ktorej sme usporiadali Konferenciu ku dňu ľudí s SM na ktorej prinášame naším spoluobčanom informácie o diagnóze skleróza multiplex .Ďalšou akciou bola Abilympiáda – súťaž v zručností a schopností ľudí s diagnózou sclerosis multiplex.

Prečo podporiť 2% dane práve Slovenský zväz sclerosis multiplex

Akcie a činnosť zväzu ako aj rekondičné pobyty, napriek ťažkej chorobe, si organizujeme my sami - teda pacienti so sclerosis multiplex, preto z vlastných skúseností vieme veľmi dobre posúdiť obrovský význam každého spoločného pobytu, ktorý jednoznačne považujeme za jeden z najúčinnejších liekov, aký doteraz poznáme. Bohužiaľ, ako invalidní občania sami nedokážeme tieto akcie a aktivity finančne pokryť.

Pomáhame si navzájom ako najlepšie vieme, ale bez pomoci sociálne cítiacich ľudí sa nezaobídeme, preto veríme, že naša prosba o 2% Vás nenechá ľahostajnými. ĎAKUJEME „veď vďačnosť je pamäť srdca“

 

Od roku 2016

Ak chcete, aby nám Daňový úrad oznámil, že ste nám zaslali svoje 2% zaškrtnite v tlačive Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane alebo priamo v daňovom priznaní príslušný súhlas so zaslaním Vašich údajov (meno, priezvisko a trvalý pobyt).

 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Vyhlásenie o poukázaní 2 % - 2021 - editovateľné (2) Veľkosť: 100.2 kB Formát: pdf Dátum: 17.1.2023