Marinády na grilovanieBarbecue omáčka s bylinkami

Čas prípravy: asi 40 min

Potrebujeme: 

  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 PL olivového oleja
  • 250 g paradajok
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 1 PL hnedého cukru
  • 3 PL jemne nasekaných byliniek
  • mleté biele korenie
  • soľ

Postup:

Cibuľu olúpte a nakrájajte na malé kocky. Cesnak olúpte a prelisujte. Na rozohriatom oleji poduste nakrájanú cibuľu a cesnak. K cibuľovej zmesi pridajte pokrájané paradajky, citrónovú šťavu, cukor, pridáte do omáčky 3 PL jemne nasekaných byliniek, trochu soli a korenie. Nezakrytú omáčku nechajte ešte povariť na miernom ohni 15- 20 min. Hotovou omáčku dajte do misy a nechajte vychladnúť.

Horčicová marináda na grilovanie

Potrebujeme: 

  • 3-4 PL plnotučnej horčice
  • 1 PL zrniečok horčice
  • 1 dl čierneho piva
  • med
  • drvené čierne korenie

Postup:

Všetky suroviny postupne zmiešajte a do marinády poukladajte pokrájané mäso 4-6 hod. pred grilovaním.

Marinády na grilovanieJemná jogurtová omáčka s karí

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 25 min

Potrebujeme:

  • 2 PL sezamu
  • 1 zväzku pažítky
  • 2 malé cibule
  • 1 PL sezamového oleja
  • 1 PL mletého kari korenia
  • 250 g smotanového jogurtu
  • čerstvo namleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

Sezam opražte na panvici bez tuku do zlatista. Pažítku umyte, osušte a nakrájajte na drobno. Cibuľu olúpte a nakrájajte na malé kocky. Na rozpálenom oleji nechajte zosklovatieť cibuľku. Pridajte mleté kari korenie a nechajte krátko speniť. Potom nechajte cibuľku vychladnúť. Zmiešajte jogurt s 2/3 pažítky, 2/3 sezamu a nakrájanou cibuľou. Omáčku ochuťte soľou a korením. Posypte zvyšným sezamom a pažítkou.

Marináda na kuracie stehná

Potrebujeme:

  • 4 strúčiky cesnaku
  • kúsok čerstvého zázvoru (asi 2 cm)
  • 3 cibuľky
  • 1 PL horčice
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 PL oleja
  • 1 ČL sezamového oleja

Postup:

Kuracie stehná najprv varte asi 15 min. v bujóne, po vychladnutí ich osušte, potrite marinádou a dajte do chladničky asi na 2 hod. Potom grilujte.

Medovo – zázvorová marináda

Potrebujeme:

  • 1 väčší koreň čerstvého zázvoru
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 4 PL medu
  • najemno nasekaná petržlenová vňať
  • 1 fľaše kečupu
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 ČL drveného koriandru
  • 1 PL worčesterovej omáčky
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

Zázvor ošúpte, nasekajte nadrobno a spolu s pretlačeným cesnakom a ostatnými prísadami zmiešajte vo veľkej mise. Pridajte mäso. Uložte na chladné miesto, ak chcete aby proces marinovania trval dlhšie, alebo na teplé miesto (izbová teplota), ak chcete aby proces prebehol rýchlejšie.

Pikantná salsa

Potrebujeme:

  • 8 zrelých pevných paradajok (1 konzervu lúpaných alebo krájaných paradajok)
  • 2 zelené chilli papričky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 PL olivového oleja
  • 2 PL bieleho vínneho octu
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

Paradajky ošúpte, zbavte semienok a dužinu nakrájajte najemno. Paradajky zmiešajte s najemno nakrájanými strúčikmi cesnaku a zelenými papričkami zbavené semienok. Pridajte ostatné prísady a nechajte odstáť.

www.couvarit.sk

Prihlasovanie je určené iba pre správcov obsahu. Iní používatelia (napr. fóra) tu prístup zriadený nemajú.

POZOR! Každý neplatný pokus o prihlásenie je zaznamenaný.